Actualitate

Marți, 23 Nov 2021

Întrevederea oficială a premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Florin Cîțu a primit-o marți, 23 noiembrie 2021, la Palatul Victoria, pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră la invitația președintelui României.

Discuțiile cu președintele Maia Sandu s-au concentrat pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova. În timpul întrevederii oficiale cu premierul Florin Cîțu, președintele Maia Sandu i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Guvernul României în beneficiul cetățenilor din Republica Moldova, în special în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul vizitei de la Palatul Victoria, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și omologul său din Republica Moldova au semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice. Acordul introduce reguli care simplifică procesul de recunoaștere a diplomelor, cu impact pozitiv asupra mobilității academice și profesionale între cele două state.

Vizita președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie.

 

Primirea oficială de către premierul Florin Cîțu a președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

 

Întrevederea oficială a premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

 

Participarea premierului Florin Cîțu la semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe