Actualitate

Luni, 10 Mai 2021

Întrevederea premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, în cadrul unui dejun de lucru

Galerie foto

 

 

Premierul Florin Cîțu a găzduit, astăzi,  un dejun de lucru în onoarea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în România, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis. Prezența la București a șefului statului polonez are loc în contextul aniversării, în acest an, a 100 de ani de la semnarea Convenției de alianță defensivă româno-polonă (3 martie 1921).

În cadrul discuțiilor purtate cu acest prilej, cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Polonia și au evocat dorința comună de aprofundare și extindere, în continuare, a acestora, în multiple domenii. De asemenea, au convenit asupra organizării la Varșovia, în cursul acestei toamne, a celei de-a treia ședințe comune de guvern româno-polone, respectiv asupra utilizării acestei oportunități pentru agrearea unui Plan de acțiune actualizat, pentru intervalul 2021-2025, pentru implementarea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre.

Cooperarea în domeniul economic – atât din perspectiva schimburilor comerciale româno-polone, cât și a stimulării investițiilor reciproce în fiecare dintre cele două țări – și cea pe dimensiunea energetică vor reprezenta, alături de continuarea colaborării strânse în planul militar și de securitate, au reprezentat priorități ale agendei bilaterale.

Un alt subiect dezbătut în cadrul dejunului de lucru a vizat schimbul de opinii referitoare la campaniile interne de vaccinare a populației din România, respectiv, Polonia, precum și cu privire la efectele benefice ale derulării cu succes a acestora asupra economiilor celor două state. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe