Actualitate

Joi, 15 Octombrie

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn

Galerie foto

Galerie Foto

 

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban

[Check against delivery]

Ludovic Orban: Îi mulțumesc domnului Johannes Hahn, comisar european pentru buget și administrație.   
I-am mulțumit, de asemenea, domnului comisar european, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o, pentru poziția constant favorabilă pe care a avut-o, în cursul negocierilor, în relația cu România. Discuția de astăzi a fost o discuție extrem de importantă, pentru că a vizat aspectele fundamentale privitoare la viitorul Uniunii Europene. Cu precădere am discutat problema exercițiului financiar-multianual, a bugetului Uniunii Europene pe 2021-2027 și, de asemenea, am purtat o discuție privitoare la planul de relansare economică al Uniunii Europene, cu specificitate pe structura Planului național de reziliență și recuperare. În discuțiile pe care le-am purtat, am evidențiat că noi vom susține Comisia Europeană și poziția noastră va fi aceea de a sprijini adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare, astfel încât atât bugetul Uniunii Europene, reglementările aferente exerciţiului financiar multianual să fie adoptate într-un termen cât mai scurt şi, de asemenea, toate detaliile legate de programul de relansare economică care a fost adoptat de Consiliul European.
Considerăm că un dialog și o cooperare apropiată între Comisia Europeană și guvernele țărilor europene, guvernul pe care îl conduc, sunt extrem de importante, pentru ca toate oportunitățile care s-au născut din deciziile europene, atât cele privitoare la bugetul Uniunii Europene, cât și cele privitoare la facilitatea de recuperare și reziliență, să poată să genereze o relansare cât mai rapidă a economiei la nivel european. Sigur, ținând cont de prioritățile care au fost fixate de Comisie, legate de Europa inteligentă, legate de investiții serioase - inovare, cercetare, dezvoltare, soluții inteligente, digitalizare. De asemenea, prioritatea privitoare la o Europă verde, cu atingerea obiectivelor care sunt stabilite în reglementările adoptate la nivel european. Îi mulțumesc domnului Hahn și pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o, domnul Hahn fiind la al treilea mandat; în mandatul anterior, am avut relații extrem de serioase, cât s-a ocupat de portofoliul important de vecinătate și de extinderea Uniunii Europene, fiind un partener extrem de apropiat de România. De asemenea, îi mulțumesc pentru colaborarea foarte bună pe care o avem și îl asigur că între Guvernul României și domnia sa este o comunicare permanentă, un dialog și o susținere a tuturor demersurilor care pot să ducă la decizii benefice la nivel european.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe