Actualitate

Vineri, 14 Februarie

Întrevederea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu omologul georgian, Giorgi Gakharia

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, 14 februarie 2020, în marja Conferinței de Securitate de la München, o întrevedere cu omologul georgian, Giorgi Gakharia.
Discuțiile s-au concentrat asupra stadiului actual și al perspectivelor relațiilor bilaterale, cu accent pe dezvoltarea cooperării economice, inclusiv în sfera conectivității, precum și pe relațiile Georgiei cu Uniunea Europeană și NATO.
Prim-ministrul României a reliefat satisfacția pentru relațiile speciale dintre România și Georgia, care au perspectiva de a fi ridicate la nivel de parteneriat strategic.
Înaltul oficial român a evidențiat importanța consolidării cooperării economice bilaterale, prin diversificarea schimburilor comerciale și transpunerea în realitate a unor proiecte concrete, cum sunt cele în domeniul conectivității. Premierul Orban a mulțumit pentru implicarea activă a Georgiei în proiectul Rutei de transport de mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică, subliniind că România contează, și în viitor, pe sprijinul părții georgiene în demersurile legate de acest proiect. La rândul său, premierul georgian a subliniat că, pentru Georgia, România este poarta de acces spre Europa Centrală și de Vest, așa cum pentru România, Georgia poate juca un rol similar pentru accesul pe piețele estice.
În acest context, a fost subliniată, de către ambii premieri, importanța asigurării legăturii permanente între Constanța și porturile georgiene, de natură să impulsioneze schimburile comerciale bilaterale.
Prim-ministrul Ludovic Orban a reiterat susținerea României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei. Premierul a asigurat că România va continua să sprijine activ acest proces, cu utilizarea instrumentelor disponibile atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și NATO. De asemenea, a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei, în granițele sale recunoscute internațional.
La rândul său, premierul georgian a mulțumit în mod deosebit premierului Orban pentru sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, precum și pentru susținerea integrității teritoriale și a suveranității țării sale.
Cei doi premieri au discutat, totodată, despre cooperarea regională, cu accent pe activitatea Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, a cărei președinție-in-exercițiu este deținută în prezent de către România.
Prim-ministrul georgian a adresat o invitație premierului Orban de a efectua o vizită în Georgia, pe care premierul român a acceptat-o cu plăcere. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol  ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

  • Galerie foto

    Galerie foto

    Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

    Află mai multe
  • Comunicate de presă

    Comunicate de presă

    Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

    Află mai multe
  • Guvernare

    Guvernare

    Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

    Află mai multe
  • Posturi vacante

    Posturi vacante

    Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

    Află mai multe
  • Cabinetul de miniștri

    Cabinetul de miniștri

    Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

    Află mai multe