Actualitate

Vineri, 14 Februarie

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu Șeicul Sabah al-Khalid al-Hamad al-Sabah, prim-ministrul Statului Kuwait

Galerie foto

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut vineri, 14 februarie 2020, o întrevedere cu omologul kuweitian, Șeicul Sabah Al-Khalid Al-Hamad Al-Sabah, în marja Conferinţei de Securitate de la München.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de consolidarea și aprofundarea cooperării bilaterale în plan politic, economic și sectorial, precum și pe evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional.

Cu acest prilej, cei doi prim-miniștri au apreciat cursul ascendent al relațiilor foarte bune româno-kuweitiene și au discutat despre proiectele viitoare destinate consolidării dialogului bilateral.

În acest context, prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat interesul Guvernului României de a consolida cooperarea cu Statul Kuweit, atât la nivel inter-instituțional, cât și de afaceri, pe baza puternicelor legături tradiționale între cele două țări. Acest interes a fost împărtășit pe deplin de omologul kuweitian, care a evocat, totodată, respectul de care se bucură România în țara sa, inclusiv pentru sprijinul acordat în anul 1990, în calitate de președinte al Consiliului de Securitate ONU, pentru eliberarea Kuweitului.

Astfel, cei doi premieri au convenit asupra impulsionării cooperării economice și au stabilit organizarea, în viitorul apropiat, a unei sesiuni a Comisiei Mixte Economice. Totodată, cei doi oficiali au evocat oportunitățile deosebite de dezvoltare a relațiilor în domenii ca educația, sănătatea, turismul, sectorul petrolier.

În cadrul întrevederii, au fost, de asemenea, discutate relațiile de cooperare dintre Uniunea Europeană, respectiv NATO, și Kuweit. Prim-ministrul Ludovic Orban a exprimat întreaga disponibilitate a României de a sprijini dezvoltarea acestor relații și a evocat, printre altele, faptul că șeful Delegației UE în Kuweit este un diplomat român, precum și activitatea desfășurată de Ambasada României în Kuweit în calitate de ambasadă - Punct de Contact NATO în această țară.

Întrevederea a constituit prilej și pentru discutarea unor dosare regionale de interes, inclusiv situația relațiilor dintre statele Consiliului de Cooperare al Golfului, fiind exprimată speranța unei soluționări într-un orizont apropiat de timp și fiind apreciat rolul de mediere pe care îl joacă Kuweitul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a adresat o invitație omologului său de a vizita România în acest an, invitație acceptată cu mare plăcere de prim-ministrul Statului Kuweit. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe