Actualitate

Luni, 17 Februarie

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vĕra Jourová

Galerie foto

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut în data de 16 februarie o întrevedere cu Věra Jourová, vice-președintele Comisiei Europene pentru valori și transparență, în contextul participării la Conferința internațională de Securitate de la München.

În cadrul discuției, cei doi înalți oficiali au reiterat sprijinul pentru continuarea politicii de extindere a Uniunii, exprimând, în acest context, speranța într-o decizie favorabilă în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Republica Macedonia de Nord cu prilejul summit-ului de la Zagreb, din luna mai a acestui an.

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, de asemenea, importanța continuării sprijinului Uniunii Europene pentru statele membre ale Parteneriatului Estic.

Premierul român a evocat, totodată, prioritatea acordată de Guvernul de la București obiectivului încheierii cât mai rapide a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), exprimând angajamentul Executivului pe care îl conduce de a pune în aplicare recomandările necesare în acest sens formulate de Comisia Europeană. Prim-ministrul a evocat, în acest context, măsurile adoptate de la preluarea mandatului pentru combaterea fenomenului corupției la nivel guvernamental. Comisarul Jourová a apreciat, la rândul său, revenirea României pe o traiectorie pozitivă în acest domeniu, subliniind, însă, importanța sustenabilității progreselor înregistrate. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe