Actualitate

Joi, 13 Iulie 2017

Premierul Tudose a discutat cu o delegație oficială din Republica Populară Chineză despre oportunitățile de investiții în România

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

          Premierul Mihai Tudose a primit astăzi, la Palatul Victoria, o importantă delegație oficială din Republica Populară Chineză, condusă de Liu Yunshan, înalt demnitar chinez. 
          La întâlnire au participat viceprim-ministrul Ion Ciolacu, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.
          Ambele delegații au subliniat bunele relații dintre România și China, exprimându-și speranța că această cooperare va fi valorificată și din perspectivă economică.
          ”Avem în România oportunități de investiții și un mediu de afaceri prietenos și predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între țările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii și al producției. Potențialul de investiții al Chinei este impresionant. Suntem încântați să beneficiem de experiența Chinei în domeniul transporturilor și să atragem investiții care să producă în România pentru piața chineză, dar și pentru cea din Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose.
          Șeful Executivului român a menționat ca există perspective concrete de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. De asemenea, s-a discutat în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria despre posibilitatea înființării unei curse aeriene directe București-Beijing și potențialul portului Constanța de a funcționa ca hub comercial important între Asia și Europa.
          La rândul său, înaltul oficial chinez a subliniat că România este un partener economic foarte important pentru China, din punct de vedere al poziției geografice, ca poartă de intrare comercială în Europa.
          ”În China există numeroase firme competitive, iar Guvernul chinez încurajează aceste firme să investească în România, având în vedere și faptul că România este al doilea partener comercial al Chinei după Uniunea Europeană, dar și capacitatea investițională și financiară actuală a statului chinez”, a declarat Liu Yunshan. Oficialul chinez a menționat în acest sens că, pentru următorii 5 ani, China preconizează că va importa produse în valoare de 8.000 mld. dolari și își propune să investească peste hotare 750 mld. dolari. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe