Actualitate

Miercuri, 15 Februarie 2023

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Ann Kavalec

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul SUA în România,  doamna Kathleen Ann Kavalec

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

Premierul României a subliniat importanța reprezentării SUA la nivel de ambasador în țara noastră și a abordat temele majore ale relației bilaterale de Parteneriat Strategic. Prim-ministrul a mulțumit pentru decizia Statelor Unite de creștere a prezenței militare în România și pentru susținerea și preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat și NATO.

Ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condițiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina și încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova. Oficialul american a transmis toată aprecierea pentru rolul asumat de România în asistența multi-dimensională acordată celor două state.

Proiectele economice privind investițiile în grupurile 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă și cele privind Reactoarele Modulare Mici - SMR sunt de primă importanță pentru ambele părți, contribuind la consolidarea securității energetice în regiune.

Noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Nicolae-Ionel Ciucă în combaterea traficului de ființe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea țării noastre în Programul Visa Waiver. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe