Actualitate

Marți, 26 Iulie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, în cadrul vizitei de rămas-bun, efectuate cu ocazia încheierii mandatului în România

Galerie foto

 

COMUNICAT DE PRESĂ


Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul Israelului la București, David Saranga


Întrevederea a constituit ocazia pentru a trece în revistă stadiul relațiilor bilaterale, realizările în domeniul cooperării militare, în domeniul securității, al sănătății și al economiei, dar și cu elemente ce pot fi dezvoltate la nivelul cooperării în managementul apelor, agricultură și securitatea cibernetică, unde există spațiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă i-a mulțumit ambasadorului Saranga pentru întreaga sa activitate la București. Preluând mandatul într-o perioadă dificilă, acesta a reușit, prin prezența și activitățile sale inedite să schimbe lucrurile, să le reașeze pe făgașul normal și să determine o apropiere și simpatie unanimă față de sine și de agenda sa în România.

Ambasadorul David Saranga a remarcat că realizările au fost pe măsura așteptărilor și a relației tradiționale foarte bune între părți. România este cotată de către Israel între primii trei parteneri în UE, tot astfel cum Israelul este pentru România cel mai important partener din Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul României și ambasadorul Israelului au analizat in extenso evoluția conflictelor din apropierea celor două state, în Siria și Ucraina, conflicte care influențează ambele părți. Contextul complex este cel care recomandă extinderea relațiilor bilaterale și menținerea relațiilor sectoriale în domenii care marchează o relație strategică.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a urat succes ambasadorului David Saranga în activitatea viitoare și a exprimat încrederea că acesta va rămâne un apreciat “ambasador” al României în Israel, așa cum îl recomandă toată activitatea desfășurată în țara noastră. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe