Actualitate

Luni, 14 Martie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale italian, Luigi Di Maio

Galerie foto

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Salutăm inițiativa Comisiei Europene de a sprijini statele membre care găzduiesc refugiați ucraineni

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe și al Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi di Maio.

Discuțiile au vizat, cu precădere, situația generată de agresiunea militară din Ucraina, atât din perspectiva efectelor militare, economice și sociale, cât și din cea a gestionării crizei umanitare și fluxului de refugiați ucraineni.

”Salutăm inițiativa Comisiei Europene de a sprijini statele membre care găzduiesc refugiați pe teritoriul național. România se află între statele care va beneficia de sprijin pentru protecția civilă, având în vedere implicațiile crizei umanitare. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi asistență și condiții de cazare victimelor acestei catastrofe umanitare”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

De asemenea, discuțiile au vizat problematica energetică și soluțiile pentru creșterea independenței energetice.

Componenta economică a relației bilaterale a reprezentat o temă importantă de discuție, în contextul în care Italia este unul din cei mai importanți parteneri economici ai României, situându-se pe locul doi din perspectiva schimburilor comerciale.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe