Actualitate

Marți, 19 Iulie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu ministrul afacerilor externe și ministrul apărării din Irlanda, Simon Coveney

Galerie foto

 

 

***

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Primirea de către Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a ministrului irlandez al afacerilor externe și apărării, Simon Coveney

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe și apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney.
Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală, situația din Estul Europei, colaborarea sub agenda europeană, abordând teme precum energie și extinderea UE.
Cele două părți au agreat asupra potențialului consistent pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în special pe dimensiunea economică.
Pe fondul aprecierii rolului comunității românești din Irlanda, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit autorităților irlandeze pentru deschidere și inclusivitatea măsurilor adoptate pentru acomodarea românilor care acum contribuie la dezvoltarea societății și economiei irlandeze. Prim-ministrul României a evocat și interesul comunității pentru introducerea studierii limbii române în curricula școlară irlandeză.
În cadrul dialogului, a existat o largă convergență de vederi între cei doi interlocutori cu privire la necesitatea unității europene în răspunsul la provocările generate de războiul Rusiei pe teritoriul ucrainean, atât în termeni de sancțiuni, cât și pentru sprijinirea Ucrainei și altor state profund afectate, precum Republica Moldova. Părțile au reiterat importanța continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, bazat pe principiul meritelor proprii ale candidaților.
Șeful Guvernului a expus pe larg evaluările asupra securității în regiunea Mării Negre și măsurile de sprijin implementate de România, în particular în ceea ce privește susținerea acordată refugiaților și asigurarea tranzitului de cereale exportate de Ucraina. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe