Actualitate

Marți, 19 Iulie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu președintele Statului Palestina, Mahmoud Abbas

Galerie foto

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Primirea Președintelui Statului Palestina, Mahmoud Abbas, de către Prim-ministrul român, Nicolae-Ionel Ciucă

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe Președintele Statului palestinian, Mahmoud Abbas, aflat în vizită în România.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că România este pregătită să continue eforturile dedicate facilitării relansării dialogului direct israeliano-palestinian, susținând orice acţiune care ar putea conduce la soluţionarea comprehensivă şi de durată a conflictului israeliano­palestinian, în acord cu soluţia celor două state şi cu respectarea legislaţiei internaționale. Prim-ministrul României a dat asigurări că România va continua să fie un partener şi un prieten apropiat al Palestinei, în concordanţă cu poziţia sa tradiţională echilibrată şi cu credibilitatea pe care o are faţă de ambele părţi.

Președintele Mahmoud Abbas a evocat bunele relații tradiționale între cele două state și faptul că are deplină încredere în capacitatea părții române pentru orice tip de mediere în avansarea procesului de pace din Orientul Mijlociu. Liderul palestinian a evocat relațiile tradiționale și vizitele repetate ale sale în regiune, în calitate de Președinte sau însoțindu-l pe fostul lider, Yasser Arafat. Președintele Abbas a salutat bunele relații de încredere care există între România și Israel, care creează premisele unor bune oficii și mediere avantajoasă pentru o formulă corectă și sustenabilă a păcii în Orientul Mijlociu.

La finalul întrevederii, cei doi lideri au participat la semnarea a două acorduri bilaterale, Programul de Implementare în domeniul Educaţiei între Ministerul Învăţământului Superior din Palestina şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România, şi Acordul între Guvernul României şi Guvernul Palestinei privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate a terorismului şi a altor infracţiuni.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe