Actualitate

Luni, 27 Martie 2023

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

Galerie foto

 

COMUNICAT DE PRESĂ


Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.
În cadrul dialogului,  a fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean și a acțiunilor hibride ale acestuia.
Președintele Consiliului European a adresat mulțumiri pentru demersurile responsabile și determinate ale României în susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureștiului de aderare la Schengen și disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluții politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.
Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită și solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat și nevoia continuării acțiunilor pentru stabilitatea economică și pentru securitatea Republicii  Moldova, apreciind inclusiv discuțiile pe marginea lansării unei noi misiuni civile a UE care să susțină creșterea capacității Chișinăului de a gestiona amenințări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.
Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuția pe care țara noastră  o are deja la asigurarea securității interne a UE.  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe