Actualitate

Miercuri, 15 Iunie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții companiei Merck Sharp & Dohme

Galerie foto

 

 

***

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Merck Sharp & Dohme. Cu acest prilej, premierul a subliniat deschiderea manifestată de guvern față de investițiile realizate în țară, în special în domeniul cercetării-dezvoltării, dar și pentru digitalizarea economiei și dezvoltarea sistemului de sănătate publică.
“Dorim să simplificăm procedurile pentru realizarea investițiilor în țara noastră. Fiind în procedură de aderare la OCDE, care ne-a aprobat recent foaia de parcurs, ne adaptăm standardele pentru a le compatibiliza cu cele ale statelor mai dezvoltate, inclusiv din perspectiva digitalizării. Educația și sănătatea sunt priorități asumate la nivelul executivului, iar investițiile în aceste domenii contribuie la creșterea calității vieții românilor”, a transmis prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.
Delegația MSD a anunțat deschiderea la București a primului hub de IT Security din industria farmaceutică românească și lansarea de studii clinice în aria oncologiei. Totodată, dialogul a vizat sprijinul acordat implementării programului de vaccinare anti-HPV, ca principală măsură din Planul național de prevenire și combatere a cancerului.
La întâlnire au mai participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul  Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, consilierul de stat George Agafiței și purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe