Actualitate

Marți, 25 Ianuarie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Galerie foto

 

***

 

COMUNICAT DE PRESĂ
 

În continuarea dialogului social inițiat odată cu preluarea mandatului, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, despre o serie de subiecte de interes atât pentru Guvern, cât și pentru mediul de afaceri.
Situația generată de creșterea prețurilor la energia electrică și la gaze s-a numărat printre temele abordate. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Guvernul a luat deja o serie de măsuri pentru a se asigura că vor fi protejați de creșterea prețurilor la energie atât consumatorii casnici, cât și sectoarele economice, o atenție specială fiind acordată IMM-urilor.
De asemenea, Guvernul urmează să adopte în ședința de astăzi o ordonanță de urgență care să completeze măsurile de sprijin pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri, astfel încât să fie protejate locurile de muncă, iar firmele să-și poată desfășura activitatea în condiții de eficiență.
Un alt subiect abordat a fost Planul Național de Redresare și Reziliență, prim-ministrul Ciucă subliniind că mediul de afaceri va fi un partener pentru Executiv în implementarea măsurilor prevăzute în cadrul PNRR pentru a realiza investiții durabile și a obține un grad ridicat de absorbție a tuturor categoriilor de fonduri europene de care beneficiază România.
Referindu-se la componenta de dialog social, Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că Executivul a deschis un dialog atât cu reprezentanții asociațiilor sindicale, cât și cu o parte a mediului economic, iar aceste întâlniri vor continua atât la nivel central, cât și la nivel local, pentru a se ajunge la soluțiile cele mai bune și eficiente pentru derularea optimă a afacerilor și asigurarea stabilității locurilor de muncă.
Politica fiscală a fost o altă temă abordată în cadrul întrevederii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă subliniind că reprezentanții Executivului cunosc necesitatea asigurării unui sistem fiscal predictibil pentru cei care au afaceri și fac investiții în economie.
De asemenea, s-a discutat despre măsurile de debirocratizare adoptate până acum de Guvern și pașii care trebuie urmați, astfel încât acest proces să ducă la o digitalizare accelerată a instituțiilor publice.
La întâlnire au participat Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Ovidiu Niculescu, președinte de onoare CNIPMMR, și alți reprezentanți ai IMM-urilor și, din partea Executivului, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, reprezentanți ai ministerelor Energiei și Finanțelor, cât și membri ai Cancelariei Prim-ministrului. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe