Actualitate

Miercuri, 30 Mai 2018

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu Alteța Sa Regală Prinţul Charles

Galerie foto

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, aflat în vizită privată în România.

Premierul român a exprimat recunoștința pentru contribuția Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, la promovarea patrimoniul cultural, imaginii și frumuseții naturale a țării noastre, a tradițiilor, autenticității și biodiversității zonelor rurale din România.

Cei doi interlocutori au discutat într-o atmosferă cordială despre dezvoltarea rurală integrată, despre importanța menținerii echilibrului dintre tradiție și modernitate, precum și despre activitatea în România a Alteței Sale Regale, Prințul Charles, care, de douăzeci de ani, se implică în promovarea tradițiilor românești. 

Alte subiecte abordate au vizat situația economică din țara noastră, agenda regională, dar și teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cea a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene și a arhitecturii generale europene post-Brexit. În acest context, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că protejarea drepturile și interesele cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie reprezintă o prioritate pentru Guvern.

Răspunzând interesului manifestat de Alteța Sa Regală, Prințul Charles, premierul României a prezentat obiectivele Guvernului, precum și noua legislație în domenii precum parteneriatul public-privat, achiziții publice și programele guvernamentale în domeniul agriculturii.

 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe