Actualitate

Vineri, 15 Iulie 2022

Primirea de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock

Galerie foto

 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu doamna Annalena Baerbock, ministrul german al afacerilor externe.

Vizita la București a ministrului federal german al afacerilor externe are loc în contextul participării la cea de-a doua reuniune a Conferinței ministeriale ”Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, pe care România o organizează împreună cu Germania și Franța, precum și cu prilejul marcării a 30 de ani de relații bilaterale. 

Prim-ministrul a apreciat rolul și implicarea activă a Germaniei în operaționalizarea ”Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, format internațional care asigură asistența de care Chișinăul are nevoie în contextul cumulului de crize cu care se confruntă.

Cei doi oficiali au evaluat situația de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, precum și importanța strategică a regiunii Mării Negre și rolul acesteia în politica energetică și în conectivitatea europeană.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a accentuat importanța coordonării pentru dezvoltarea infrastructurii necesare facilitării exportului de cereale din Ucraina, obiectiv esențial pentru securitatea alimentară globală. În acest context, șeful Executivului a punctat măsurile autorităților române privind tranzitul de cereale ucrainene și a apreciat interesul activ al părții germane de a acorda sprijin.  

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au apreciat calitatea relației bilaterale.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a încurajat investitorii germani să dezvolte proiecte în România, menționând oportunitățile oferite în sectorul energetic și rolul energiilor regenerabile și a gazului – ca energie de tranziție.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a subliniat importanța sprijinului oferit de Germania pentru atingerea obiectivului României de aderare la spațiul Schengen și simplificarea instrumentelor europene de evaluare în ceea ce privește justiția și statul de drept. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe