Actualitate

Joi, 09 Ianuarie

Întrevederea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu membrii români în Parlamentul European

În contextul vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Ludovic Orban a avut miercuri, 8 ianuarie 2020, o întrevedere cu membrii români în Parlamentul European. Dialogul cu aceștia a vizat evoluțiile în raport cu agenda europeană curentă, în contextul începutului unui nou ciclu instituțional și în perspectiva avansării de noi propuneri legislative în perioada următoare.

Cu această ocazie, premierul Ludovic Orban a adresat felicitări membrilor români în Parlamentul European pentru pozițiile obținute în structurile acestui for instituțional, precum și pentru activitatea desfășurată până în prezent în acest cadru. A exprimat încrederea că europarlamentarii români vor putea contribui substanțial și activ la promovarea eficientă a intereselor cetățenilor români în raport cu agenda europeană, astfel încât deciziile agreate în cadrul UE să reflecte, de o manieră echilibrată, specificul societății românești și interesul de dezvoltare socio-economică a acesteia.

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis membrilor români din Parlamentul European disponibilitatea deplină a Guvernului României pentru menținerea unui dialog permanent și pentru cooperare deschisă, pe baze permanente, care să contribuie la o promovare eficientă a elementelor de interes prioritar pentru România în raport cu dosarele europene active pe agenda europeană.

Punctual, premierul României a făcut referire la o serie de dosare care generează implicații majore pe un întreg palier de politici la nivel UE și național. Astfel, a subliniat importanța negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, evidențiind rolul Parlamentului European în finalizarea propunerilor sectoriale aferente noului buget, perspectiva discuțiilor privind Pactul Ecologic European, în contextul în care impactul pe care acesta îl va genera trebuie dublat de instrumentele adecvate de sprijin, adaptate realităților din fiecare stat membru. A menționat, totodată, negocierile privind relațiile viitoare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, evidențiind importanța asigurării unui cadru cuprinzător care să reflecte caracterul prioritar al acestor relații, inclusiv aspectele vizând drepturile cetățenilor. A făcut referire și la importanța menținerii unei atenții sporite asupra evoluțiilor privind politica de extindere și a celor din Vecinătatea Estică, cu accent asupra situației din Republica Moldova.

Prim-ministrul Ludovic Orban și europarlamentarii prezenți la întâlnire au avut un schimb substanțial de vederi asupra acestor dosare și asupra altor aspecte de interes ale agendei europene. În final, șeful Executivului român a făcut apel la menținerea unei coordonări strânse între europarlamentarii români, indiferent de culoarea politică, pentru realizarea cât mai eficientă a obiectivelor naționale ale României în cadrul UE. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe