Actualitate

Luni, 25 Octombrie 2021

Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Armatei Române

Galerie foto

 

”Ziua Armatei Române reprezintă un omagiu adus peste timp eroilor care au luptat până la ultima suflare pentru țară, dar și un prilej de a le mulțumi tuturor celor care astăzi se dedică obiectivului de apărare a țării.

Mereu la datorie, militarii și întreg personalul din structurile Ministerului Apărării ne fac cinste prin modul ireproșabil în care își îndeplinesc jurământul de credință față de țară și ne reprezintă în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali. Curaj, profesionalism, responsabilitate și dăruire sunt calitățile prin care acești oameni se remarcă în fiecare dintre misiunile la care participă, fie că este vorba de asigurarea capacității de apărare a țării, reprezentarea României în teatre de operații sau misiuni desfășurate în sprijinul populației atunci când situația o cere.

În cei aproape doi ani de când și țara noastră se confruntă cu pandemia, Armata Română s-a implicat constant în efortul național de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus și de vaccinare anti-COVID-19. Salut inițiativa Ministerului Apărării Naționale de a organiza în aceste zile un maraton de vaccinare sub deviza ”Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!”.

Le mulțumesc militarilor și personalului din structurile de apărare pentru că sunt alături de medici în această luptă pentru viață și îmi doresc ca eforturile lor să fie înțelese și susținute de cetățeni”.
 

Florin Cîțu,
Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe