Actualitate

Vineri, 31 Iulie

Mesajul premierului Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

“ La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viața comunității musulmane, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioșilor musulmani din țara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace și împlinire spirituală!

Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioșii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării și împăcării. Este o celebrare a solidarității comunitare și, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranță și la bucuria încrederii în înțelegerea și sprijinirea aproapelui.

Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăți a binelui comun. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România și-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecție sanitară și de limitare a răspândirii virusului Sars-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor și al tuturor semenilor noștri.

Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism și deschidere spre dialog, de respectare și înțelegere a diversității religioase, etnice și culturale.

Un rol foarte important în dezvoltarea și afirmarea comunității musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman și în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia și tenacitatea cu care domnul Muftiu acționează în permanență pentru protejarea patrimoniului religios și promovarea valorilor comunității musulmane din țara noastră, precum și grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relații de încredere și cooperare cu toate cultele religioase din România.

Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului – Kurban Bayram să vă lumineze sufletele și inimile spre ajutorarea celor aflați în nevoie și spre edificarea binelui întregii societăți!”

 

 

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe