Actualitate

Miercuri, 15 Ianuarie

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Culturii Naționale

”Celebrarea Zilei Culturii Naționale pe 15 ianuarie, data de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, este omagiul pe care statul român îl aduce geniului eminescian și semnificației pe care acesta a avut-o atât în ulterioara efervescența literară din țara noastră, cât și în recunoașterea creației naționale printre valorile importante ale culturii universale.

Adaug omagiul meu în fața staturii sale artistice și salut sărbătorirea Zilei Culturii Naționale ca pe un moment identitar deosebit.

Cultura este cea care a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înțelege și depăși bariere ridicate de temeri sau prejudecăți.

Este singura mărturie de identitate pe care nimeni nu o poate pierde și singurul avut tangibil de care un om nu poate sărăci.

Prin sistemul de credințe și valori, prin conservarea și perpetuarea elementelor comune, cultura a adus trăinicie națiunii române și a făcut posibile acte politice și sociale majore. România de astăzi, cu idealurile și valorile sale, cunoscută drept o voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii.

Guvernul pe care îl conduc are proiecte ambițioase în domeniul culturii, menite să contribuie la proeminența profilului cultural românesc în tezaurul culturii universale. Îmi doresc ca implicarea cu politici și resurse în conservarea de patrimonii și în stimularea creației artistice să răspundă armonios talentului creatorilor români și iubitorilor pasionați de creația culturală. 

Pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor.

Multă inspirație și mult succes artiștilor României!”

 

Ludovic Orban

Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe