Actualitate

Vineri, 03 Aprilie

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

“Astăzi, 3 aprilie 2020, la 170 de ani de la înființarea sa, Jandarmeria Română este angrenată într-o misiune extrem de dificilă prin caracterul fără precedent al situației actuale, de urgență sanitară. Alături de efectivele Poliției Române, cele ale poliției locale și de armată, jandarmii români veghează la menținerea ordinii publice și la respectarea restricțiilor pe care autoritățile le-au impus pentru a opri răspândirea coronavirusului care amenință nu numai țara noastră, ci întreaga lume.
Aflați zilnic la datorie, misiunea jandarmilor devine și mai periculoasă acum, prin riscul de infectare la care sunt și ei expuși. Să respectăm munca și devotamentul lor, pentru ca sănătatea noastră și sănătatea lor să nu fie puse în pericol!
Să fim conștienți că virusul nu ține cont nici de vârstă, nici de statut social! Este timpul ca fiecare cetățean să înțeleagă pericolul. Deciziile luate în ultima vreme de autorități sunt pentru sănătatea întregii populații. Să prevenim este mai ușor și mai sigur decât să tratăm. Putem câștiga lupta cu noul coronavirus doar cu sprijinul fiecăruia dintre noi.
Le cer românilor să aibă încredere în acțiunile Jandarmeriei Române și ale tuturor autorităților aflate în prima linie. Să STĂM ACASĂ acum înseamnă responsabilitate și respect pentru munca lor în această bătălie dificilă pentru sănătatea acestui popor.
Mulțumesc tuturor jandarmilor pentru mobilizarea lor exemplară, le urez sănătate și îi asigur de toată susținerea echipei guvernamentale pe care o conduc.
La mulți ani Jandarmeriei Române, la mulți ani jandarmilor români!”


Ludovic Orban,
Prim-ministru al României

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe