Actualitate

Duminică, 05 Aprilie

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei NATO în România

“Ziua NATO în România este marcată anul acesta sub semnul unității și solidarității euro-atlantice, în contextul crizei sanitare fără precedent pentru lumea contemporană. De câteva săptămâni, noul coronavirus curmă zilnic mii de vieți în întreaga lume, iar țările afectate fac eforturi dramatice pentru a opri pandemia. Omenirea s-a văzut angrenată pe neașteptate într-o luptă aproape inegală, cu un inamic invizibil și imprevizibil, care necesită din partea noastră o acțiune rapidă, coordonată și eficientă, pentru a salva vieți și pentru a limita efectele economice și sociale ale pandemiei.
Eforturilor civile desfășurate de țările afectate li s-au alăturat acțiunile Alianței Nord-Atlantice de aprovizionare cu materiale și echipamente sanitare și economice esențiale, iar România a beneficiat deja de un astfel de ajutor.
Salutăm sprijinul oferit și disponibilitatea exprimată de NATO de a ajuta în continuare statele membre și statele partenere cu logistică, expertiză și personal medical.
Ne simțim încurajați de aprecierea exprimată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,  pentru măsurile pe care România le-a implementat până acum împotriva noului coronavirus.
Astăzi, după 16 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, România a devenit un pilon de stabilitate în regiune, iar calitatea de membru al NATO reprezintă pentru noi cea mai puternică garanție de securitate. Alianța a ajuns luna trecută la un număr de 30 de state membre, cărora așteaptă să li se alăture și alte țări, o confirmare în plus a credibilității NATO.
Provocarea actuală la nivelul Alianței este de a nu lăsa criza sanitară provocată de coronavirus să se transforme într-un risc de securitate suplimentar celor deja existente și de a combate dezinformările legate de pandemie. Vom fi alături de aliații noștri euro-atlantici în această luptă pentru viață și securitate.

La mulți ani, Alianței Nord-Atlantice! La mulți ani, România!”

 

Ludovic Orban,
Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe