Actualitate

Miercuri, 20 Iulie 2022

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Sărbătorim astăzi Aviația și Forțele Aeriene Române, aducând totodată un omagiu eroilor aviatori căzuți la datorie în lupte pentru apărarea țării sau în misiuni internaționale la care a participat România.

Aflați mereu la înălțime prin natura profesiei lor, dar și prin nivelul de pregătire profesională, oamenii aceștia ne dau încredere că spațiul aerian al țării este în siguranță și apărat în caz de nevoie și că vor fi mereu alături de populația civilă în situații de urgență. Încrederea și buna reputație de care se bucură profesioniștii aerului din România sunt rezultatul multor ani de pregătire, al seriozității și curajului cu care ei s-au dedicat unei cariere pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, care implică un nivel maxim de responsabilitate.

În ultimii 30 de ani, Forțele Aeriene Române au trecut printr-un amplu proces de reorganizare și modernizare, ceea ce a permis atingerea unor standarde de capabilitate aliniate statutului României de membru al Alianței Nord-Atlantice și cerințelor defensive care decurg din acest statut.

Ca fost ministru al Apărării Naționale am susținut acest proces, iar ca prim-ministru consider la fel de important acest obiectiv, având în vedere contextul creat de agresiunea neprovocată și nelegitimă a Rusiei asupra Ucrainei.

Ne-am asumat la preluarea guvernării consolidarea posturii de apărare a României și descurajare, prin dezvoltarea unor capabilități de apărare adaptate provocărilor actuale de securitate, inclusiv la nivel de apărare aeriană, iar achiziția de avioane multirol aprobată recent de guvern a intrat în linie dreaptă, ceea ce va aduce un plus capacității defensive a României.

Astăzi, când credincioșii creștin-ortodocși și greco-catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, tuturor militarilor, rezerviștilor și personalului civil din aviație, le urez succes, cer senin în misiunile lor și la mulți ani!

Românilor care își serbează ziua onomastică, le doresc sănătate, liniște, împliniri și mulți ani înainte!

 

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe