Actualitate

Marți, 08 Martie 2022

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

“Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieții și speranței.  Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară și să le sărbătorim. Să le spunem "La mulți ani!" și să le mulțumim pentru căldura și sensibilitatea pe care le aduc în viața fiecăruia dintre noi.  
Anul acesta, însă, ziua de 8 martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert și extrem de periculos pentru mamele și fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-și pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta. Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale.
Mame, bunici, surori, soții, fiice, colege, tuturor femeilor le doresc multă sănătate, fericire și să se bucure în liniște și pace de tot ceea ce le este drag! 
În același timp, transmit un mesaj de solidaritate cu refugiații din Ucraina, majoritatea femei, și cu familiile lor rămase acasă să-și apere țara”.

 

Nicolae-Ionel Ciucă,
Prim-ministru al României Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe