Actualitate

Sâmbătă, 04 Februarie 2023

Palatul Victoria, iluminat în portocaliu, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului (World Cancer Day)

Galerie foto

Guvernul se alătură inițiativei de marcare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva cancerului, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în această seară, în portocaliu, culoare simbol a acestei campanii.

Având în vedere că afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalității în România, după afecțiunile cardiovasculare, este o chestiune de sănătate publică pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea celor mai bune soluții pentru accesul pacienților la diagnostic și tratament.

”Am făcut deja un pas important în acest sens și avem un plan național de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenție, diagnosticare timpurie, acces la tratament și creșterea calității vieții pacienților oncologici.  A fost o experiență absolut emoționantă pentru mine să discut, în calitate de prim-ministru, cu oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită. Problemele și suferințele lor m-au impresionat profund, motiv pentru care voi susține constant operaționalizarea și implementarea planului național prin care ne-am propus să reducem incidența mortalității provocate de afecțiunile oncologice.

Consider binevenită și, mai ales, necesară, marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului și implicarea în inițiative similare, prin care să creștem gradul de conștientizare în rândul populației în ceea ce privește prevenirea acestei boli și importanța diagnosticării timpurii. România are, începând de anul trecut, în același scop, și o zi dedicată supraviețuitorilor cancerului, ca argument că un astfel de diagnostic nu trebuie primit cu resemnare, ci cu încredere că există speranță și sprijin de specialitate prin intermediul politicilor publice de sănătate. 

Ne preocupă în egală măsură asigurarea infrastructurii și a alternativelor terapeutice inovatoare; de la nivelul Guvernului susținem investițiile în dezvoltarea unor centre de profil. Resurse există, prin banii alocați de la bugetul de stat, dar și prin accesarea de fonduri europene și a banilor alocați României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe