Actualitate

Joi, 09 Iunie 2022

Palatul Victoria, iluminat în turcoaz, în cadrul campaniei de conștientizare a Bolii Batten

Galerie foto

Guvernul se alătură, ca în fiecare an, instituțiilor publice care susțin campania de conștientizare a bolii Batten, o afecțiune din categoria bolilor rare, care afectează copiii de vârstă mică. 
Cu acest prilej, Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în culoarea turcoaz, începând cu ora 21.00, în semn de solidaritate față de pacienții care suferă de această boală, greu de diagnosticat și greu de tratat.
Un diagnostic de boală rară cum este boala Batten aduce multă suferință copiilor afectați și familiilor lor, având în vedere consecințele neurodegenerative ale bolii, speranța scăzută de viață a pacienților și opțiunile încă limitate de tratament împotriva acestei afecțiuni. 
”Fiecare caz înseamnă o viață care contează, chiar dacă vorbim despre pacienți cu boli rare, iar preocupările noastre în materie de sănătate vizează asigurarea accesului la servicii de sănătate pentru fiecare cetățean și la timp, pentru diagnosticare din primele faze ale bolii și acces la tratamentele existente. Ordonanța de Urgență pe care Guvernul a aprobat-o în acest sens, în luna aprilie, cu mai multe măsuri în domeniul sănătății, vine în sprijinul pacienților cu boli rare și alte categorii de boli cronice, care vor beneficia de efectuarea investigațiilor paraclinice în regim ambulatoriu în cel mult 5 zile, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul efectuării analizelor respective. Soluții există și vrem să ne asigurăm astfel că dreptul la sănătate al fiecărui român nu rămâne doar în teorie”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe