Actualitate

Vineri, 17 Septembrie 2021

Participarea premierului Florin Cîțu la deschiderea lucrărilor Congresului UDMR

Galerie foto

 

Discursul premierului Florin Cîțu la deschiderea lucrărilor Congresului UDMR

[CHECK AGAINST DELIVERY]

 

Florin Cîțu: Bună ziua! Am auzit provocarea, domnule președinte, dragă Hunor. Vom sta la guvernare patru ani de zile. O să rupem acest ciclu, acesta este guvernul care va rupe ciclul din 2008: stăm la guvernare patru ani de zile. Provocare acceptată!
Domnule președinte, stimați invitați, stimați delegați, mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră și este o invitație pe care am acceptat-o cu plăcere. E şi normal să fie aşa pentru că aşa se întâmplă când ai alături un partener pe care ştii că te poţi baza. Stabilitatea e foarte importantă atunci când vrei să construieşti ceva. Și ați văzut acest lucru, mai ales când este vorba de guvernare. Pentru că indiferent de ce se întâmplă,  de negocieri, de dorinţele fiecăruia, este esenţial să ştii că la finalul zilei cel cu care discuţi, nu ameninţă, nu şantajeză, nu îşi ia jucăriile şi pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poţi bizui.
Acum, mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că avem o viziune clară despre cum trebuie să reconstruim România în actuala situaţie epidemică, cum putem proteja locurile de muncă, cum putem să facem noi locuri de muncă, cum putem să dezvoltăm economia, dar şi comunităţile locale.
Am văzut cine este interesat de dezvoltarea comunităţilor, cine acţionează pentru ca oamenii să aibă canalizare şi drumuri asfaltate. Aşa se luptă în interesul celor care ne-au ales, aducându-i în secolul XXI, nu punând beţe în roate. După 30 de ani de zile merită toți românii să fie în secolul XXI. Politica trebuie făcută doar pentru a servi cetăţeanul. Poate e nevoie să ne reamintim acest lucru. Obiectivele mele nu s-au schimbat în aceste opt luni de zile, opt luni și jumătate. Știu sigur că nici ale dumneavoastră. Avem un program de guvernare care trebuie respectat, reformele vor continua. Vă garantez că se va întâmpla acest lucru. Nu există altă cale. Avem nevoie mai mult ca oricând de stabilitate. Suntem în plină pandemie, numărul de infectări creşte de la o zi la alta, avem creşteri de preţuri la energie şi la gaze. Pentru toate acestea românii aşteaptă de la noi soluţii, soluţii pe care le avem şi pe care le vom implementa în această guvernare. Cum să lăsăm România fără guvernare în acest context? Cetăţenii români, indiferent de etnia lor, aşteaptă de la clasa politică, performanţă, profesionalism şi bună guvernare. Tocmai de aceea, apreciez acum mai mult ca oricând responsabilitatea UDMR. UDMR a înţeles că prin cooperare şi dialog se pot face paşi importanţi în stabilitatea sistemului politic, se pot promova principii şi valori democratice. Sunt lucruri care trebuie recunoscute şi apreciate. Vă urez mult succes în cadrul lucrărilor acestui Congres! Köszönöm szépen! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe