Actualitate

Vineri, 18 Septembrie

Participarea premierului Ludovic Orban la deschiderea traficului rutier pe sectoarele de autostradă A3, sector Iernut-Chețani (17,9 km) și Nodul Chețani (1,3 km), alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode

Galerie foto

***

Declarații ale premierului Ludovic Orban la deschiderea traficului rutier pe sectoarele de autostradă A3, sector Iernut-Chețani (17,9 km) și Nodul Chețani (1,3 km)

  [Check against delivery]

Ludovic Orban: Domnilor primari, domnilor reprezentanți ai Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, stimați reprezentanți ai constructorilor care ați participat la acest proiect, stimaţi reprezentanți ai mass-media, mă bucur să fiu prezent aici. Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 și mă bucur să văd cum tronson cu tronson prinde viaţă. În curând de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă și, de asemenea, pe noi ne interesează, în egală măsură, ca și frații noștri din Moldova și din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura de transport europeană pe profil de autostradă. Din acest motiv acordăm o atenție deosebită și tronsoanelor Târgu Mureș - Târgu Neamț, care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, de asemenea, pe tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni, nu Ungheni de Târgu Mureș, ci Ungheni de Basarabia, e și o coincidență frumoasă aici că, practic, e o autostrada care leagă Ungheni de Ungheni.

De asemenea, suntem în curs de licitație pentru semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, am ales un alt tip de FIDIC, astfel încât să accelerăm procedurile. Obiectivele noastre sunt foarte clare. Domnul ministru al transporturilor v-a spus, investiţiile în infrastructură reprezintă o prioritate zero și vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României.

Mai mult decât atât, deja am făcut câțiva pași pentru a umbla un pic la legislația în domeniul achizițiilor publice și, în continuare, vom apela la expertiză astfel încât procedurile să fie cât mai simplificate, cât mai fluide, să nu ne mai împiedicăm de întârzieri nepermise, datorate unor proceduri derulate în mod greoi, datorită unor prelungiri a contestațiilor, a soluționării contestațiilor, fie în instanță, fie la CNSC, astfel încât să se ajungă cât mai repede la semnarea de contracte, iar contractele, evident, trebuie să se deruleze în conformitate cu prevederile contractuale.

Vreau să spun un cuvânt bun despre liderul consorțiului Astaldi, sunt la a nu știu câta investiție care este finalizată de Astaldi. În 2008 - autostrada de centură a Piteștiului, în mai 2007erau gata 51% din stadiul fizic și ne-am înțeles ca în șase luni să fie finalizată lucrarea și în șase luni a fost gata lucrarea. Am finalizat Drajna - Fetești și am inaugurat tronsonul împreună. De curând, am inaugurat metroul; centura, autostrada de centură a Constanței, care a fost, de asemenea, realizată. E un constructor serios care și-a făcut treaba și care atunci când devine, practic, parte într-un contract își realizează obiectivele. De asemenea și cu partenerul dumneavoastră, am avut experienţe foarte bune, experienţe foarte serioase, cu Max Bögl, o companie, se asemenea, extrem de serioasă. Şi aştept din partea Straco - asta nu e o glumă, vă spun foarte clar: mobilizare pentru finalizare. Dacă până la 1 iulie nu este gata tronsonul, căutăm alt constructor, să fie clar. Nu mai accept... Și așa a existat o anumită înțelegere din partea companiei şi a Ministerului Transporturilor, lucrurile trebuie să fie derulate în conformitate cu noile înțelegerile contractuale astfel încât să putem finaliza cât mai repede, pentru că e legătura la Câmpia Turzii cu tronsoane de autostradă. De asemenea, în cursul acestui an avem ca obiectiv să finalizăm cele două tronsoane restante de pe Sebeş - Turda, care, practic, fac legătura între autostrada de pe Coridorului IV paneuropean și Autostrada Transilvania. Vă mulțumesc!

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe