Actualitate

Duminică, 16 Februarie

Participarea premierului Ludovic Orban la panelul ”Eurovision Contest: A Europe that Protects”

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

La 16 februarie, prim-ministrul României, Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema “Eurovision Contest: A Europe That Protects”, din cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen.

Din panel au făcut parte președintele Slovaciei - Zuzana Caputova, prim-ministrul Croației - Andrej Plenkovic, vice-președintele Comisiei Europene pentru valori și transparență - Vera Jourova, vice-președintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului european de viață - Margaritis Schinas, precum și Armin Laschet, prim-ministrul landului Renania de Nord - Westfalia, respectiv liderul Partidului Verzilor din Germania, Annalena Baerbock. Dezbaterea a fost moderată de Henrik Enderlein, președintele Hertie School of Governance.

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, în intervenția sa, legitimitatea deplină a aspirațiilor României de aderare la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește deja, de multă vreme, criteriile tehnice în acest sens. Refacerea funcționalității depline a spațiului Schengen extins este esențială pentru asigurarea securității interne a Uniunii Europene. Premierul Orban a evidențiat, totodată, rolul extrem de important al României în apărarea unui segment semnificativ al frontierei Uniunii Europene. Înaltul oficial român a evocat, de asemenea, eforturile în curs ale autorităților de la București de îndeplinire a condițiilor de aderare la Zona Euro.

Șeful executivului s-a referit, de asemenea, la importanța deosebită a continuării politicii de extindere a Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest, respectiv a acordării unei atenții sporite partenerilor estici, pentru securitatea externă a Uniunii. 

În ceea ce privește negocierile în curs asupra viitorului cadru financiar multi-anual al Uniunii, prim-ministrul Ludovic Orban a insistat asupra necesității asigurării unui buget al Uniunii suficient de ambițios pentru a răspunde noilor provocări, dar și suficient de echilibrat pentru a veni în sprijinul politicilor clasice ale UE - coeziunea și politica agricolă comună. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe