Actualitate

Joi, 16 Iunie 2022

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, alături de vicepremierul Sorin Grindeanu, la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiunea A7)

Galerie foto

 

Declarații de presă susţinute de premierul Nicolae-Ionel şi vicepremierul Sorin Grindeanu, la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiunea A7)

[Check against delivery]

Dan Cărbunaru: Bună dimineața! Bine ați venit la ceremonia de semnare a contractului între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Compania Pizzarotti pentru execuția lotului 1 al autostrăzi Ploiești-Buzău, secțiunea A 7. Contractul va fi semnat de domnul Cristian Pistol, director general al CNAIR, și domnul Emanuele Chiastra, reprezentant Pizzarotti, în prezența domnului prim-ministru al României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, și a domnului viceprim-ministru și ministru al transporturilor, domnul Sorin Grindeanu. Îl invit acum pe domnul prim-ministru Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Bună dimineața, domnule ministru, doamnelor, domnilor. Este un moment care începe să devină usual; spun asta pentru că, în urmă cu câteva zile, a fost semnat primul contract pentru lotul Ploiești-Buzău din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență derulării întregului program, pentru că, așa cum am înțeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova. Am spus-o și o repet: este un proiect așteptat de foarte mult timp de către români și este datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă așteptările populației  și asumarea din partea Guvernului României se va realiza. Vorbim de un proiect foarte important, care are asigurată finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Sunt alocate sume importante, discutăm despre 12 miliarde de euro, bani alocați prin PNRR, 9 miliarde de euro prin fondurile de coeziune. Iată, o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din țara noastră. Ca atare, tot ceea ce trebuie făcut în continuare este, domnule ministru, doamnelor și domnilor, să facem tot ceea ce depinde de noi, așa cum am procedat și până acum, astfel încât aceste obiective să aibă ritmicitatea necesară pentru a ne încadra în termenele asumate.

Vă felicit, domnule ministru, și vă mulțumesc foarte mult pentru preocuparea și implicarea în gestionarea acestui program! Sigur, sunt și altele în derulare și în atenția ministerului. Din partea Guvernului aveți tot sprijinul, astfel încât să luați toate măsurile pentru a ne asigura că tot ceea ce ne-am asumat va fi dus la bun sfârșit, Vă mulțumesc!

Dan Cărbunaru: Mulţumesc şi eu, domnule prim-ministru! Domnule viceprim-ministru şi ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu, vă rog.

Sorin Grindeanu: Bună dimineața! Domnule prim-ministru, dați-mi voie, în primul rând, să le mulțumesc celor care au adus situația până aici și anume, în primul rând, colegilor de la CNAIR, dar și - şi e foarte important acest aspect - și autorităților locale și ONG-urilor, pentru că știți că, pe această parte a Autostrăzii Moldova, ONG-urile au un rol și au avut un rol și vor avea un rol important și în viitor.

Vorbim de al doilea contract semnat în decurs de 10 zile; două din 13 contracte. Spunea domnul prim-ministru că ținta pe care am spus-o şi în urmă cu 10 zile, la Buzău, și anume ca toate cele 13 contracte pe A7, de la Ploiești la Pașcani, să fie semnate până la sfârșitul anului 2022, deși bornele în PNRR, în ceea ce privește A7, finanțat, așa cum spunea domnul prim-ministru, prin sumele din Planul Național de Redresare și Reziliență, bornele în PNRR sunt până la sfârşitul anului 2023. Iată că lucrurile pot fi făcute înainte. Asta este ținta pe care colegii mei de la CNAIR și toți ceilalți o știu. În cazul contractului de față, vorbim de un contract de aproximativ 1,5 miliarde de lei fără TVA,  de 21 de km de autostradă și de un termen de execuție de 20 de luni. Aşa că mă aștept ca, cât mai rapid, cei care au câștigat să înceapă să lucreze efectiv în teren. Același lucru l-am transmis și săptămâna trecută la Buzău. Avem un contract pe FIDIC roșu, adică și SF-ul și proiectul sunt făcute, astfel încât urmează doar partea de execuție.

Vă urez mult succes și pot să fac și eu o atenționare: să vă țineți de termenele contractului, astfel încât toate lucrurile să se desfășoare așa cum cum trebuie. Vă mulțumesc.

Dan Cărbunaru: Mulțumesc și eu. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe