Actualitate

Miercuri, 17 August 2022

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie

Galerie foto

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Guvernul continuă pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie, în condițiile aplicării măsurilor de plafonare și compensare stabilite

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, mecanism de lucru constituit astăzi, coordonat la nivel de Prim-ministru.

”La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei.

În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geo-strategic”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre identificarea soluțiilor pentru aplicarea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie.

Prim-ministrul a stabilit un plan de acțiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producției de energie, cât și din punct de vedere bugetar.

La solicitarea premierului, Ministerul Energiei va prezenta în data de 22 august situația programelor de investiții în capacitățile de producție, atât ale companiilor de stat, cât și cele dezvoltate de mediul privat. 

Tot în cursul zilei de luni, 22 august, ANRE va transmite Guvernului României o informare cu privire la evoluția pieței energetice din ianuarie până în prezent, cât și cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin reglementate prin  OUG 27/2022  privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei.

De asemenea, până la data de 31 august a.c., Ministerul Energiei va transmite Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie Programul de iarnă în domeniul energetic.

Informații suplimentare:

Comitetul interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie este constituit din reprezentanții următoarelor instituții: Secretariatul General al Guvernului, Ministrul Energiei, Ministrul Finanțelor, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul Afacerilor Interne, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrul Economiei, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Consiliul Concurenței, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Agenția Națională pentru Achiziții Publice, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Administrația Națională Apele Române, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Administrația Națională de Meteorologie, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe