Actualitate

Luni, 27 Ianuarie

Premierul Ludovic Orban a participat la ceremonia oficială pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau, organizată de autoritățile polone în 27 ianuarie, cu prilejul Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Galerie foto

Participarea prim-ministrului Ludovic Orban la marcarea a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, la 27 ianuarie 2020, la ceremonia de marcare a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau.
Evenimentul comemorativ, desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Polone, Andrezj Duda, a reunit peste treizeci de șefi de stat și de guvern și reprezentanți ai Caselor Regale din Europa. La eveniment au participat peste o sută de foști prizonieri ai lagărului de la Auschwitz din mai multe state europene, SUA, Canada, Israel, Australia.
Programul evenimentului comemorativ a inclus alocuțiuni ale președintelui Republicii Polone și ale supraviețuitorilor de la Auschwitz și depunerea de candele de către delegațiile supraviețuitorilor, șefii de stat și de guvern și reprezentanții Caselor Regale.
Prim-ministrul Ludovic Orban a aprins o candelă la Monumentul Victimelor, aducând un omagiu victimelor lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, inclusiv celor de origine română.
Anual, în data de 27 ianuarie (ziua eliberării prizonierilor din lagărul Auschwitz - Birkenau) se marchează Ziua Internațională a comemorării victimelor Holocaustului. Rememorarea episodului dramatic al Holocaustului este cu atât mai relevantă în contextul internațional actual, marcat de o creștere îngrijorătoare a intoleranței, xenofobiei și antisemitismului.
România a depus eforturi semnificative în plan intern și internațional privind asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului și combaterea antisemitismului și își menține angajamentul pentru promovarea și protejarea diversității, a drepturilor omului și libertăților fundamentale. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe