Actualitate

Joi, 13 Februarie

Premierul Ludovic Orban a participat la "European Dinner", eveniment organizat de Conferința pentru Europa, în marja Conferinței de Securitate de la München

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu prilejul prezenței la cea de-a 56-a ediție a Conferinţei de Securitate de la München (13–16 februarie 2020), prim-ministrul României, Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferința pentru Europa (Munich Europe Conference).

Evenimentul, organizat în seara zilei de 13 februarie, are o tradiție de 15 ani şi reuneşte reprezentanți de nivel înalt din mediile politic și de afaceri. Organizată sub titlul ”Responsibility for Europe – new ideas, new minds”, conferința vizează întărirea cooperării politice şi economice la nivel european, urmărindu-se crearea unui for care să coaguleze puncte de vedere și propuneri în beneficiul cetățenilor, cu accent deosebit asupra relațiilor externe ale Uniunii  Europene şi asupra rolului acesteia în vecinătate.

În cadrul alocuțiunii sale, prim-ministrul Ludovic Orban a prezentat evaluările României cu privire la evoluţiile recente la nivel internaţional, cu accent asupra interdependenţei între securitate şi economie, precum și asupra provocărilor şi oportunităţilor asociate globalizării.

În acest context, premierul Ludovic Orban a evidenţiat rolul şi contribuţiile ţării noastre la nivel european şi internațional, facilitate, printre altele, de creșterea și integrarea anumitor sectoare în lanțuri de producție internaționale, de sistemul fiscal competitiv şi de atractivitatea pentru investitori străini.

Șeful Executivului român a accentuat profilul pro-european solid al țării noastre, subliniind implicarea activă a României în eforturile de consolidare a Uniunii Europene și a politicilor sale majore, precum şi în creşterea coeziunii între statele membre. Prim-ministrul Ludovic Orban a menționat angajamentul autorităților române de a acționa responsabil în abordarea provocărilor tot mai complexe pe plan internațional, inclusiv în ceea ce privește problematica schimbărilor climatice, și a reiterat interesul țării noastre pentru promovarea unor relații deschise și corecte cu partenerii din întreaga lume.

Evidențiind importanţa specială acordată de România evoluțiilor din regiunea Mării Negre, premierul Ludovic Orban a trecut în revistă angajamentele și implicarea țării noastre față de rețele de conectivitate în domenii diverse, precum transport, energie, infrastructură digitală, care vor contribui nu numai la dezvoltarea României, ci și la implementarea obiectivelor strategice ale UE în anii viitori. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe