Actualitate

Miercuri, 04 Decembrie

Premierul Ludovic Orban: Dorim o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică

Galerie foto

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de Charlotte Ruhe, Managing Director pentru Europa Centrală și de Est.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea noii strategii de țară pentru perioada 2020-2025 a Băncii, care a inițiat un proces de consultare publică cu autorități ale administrației publice, cât și cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte relevante pentru activitatea BERD în România, în directă legătură cu prioritățile prevăzute în noua strategie de țară: 1) promovarea investițiilor în infrastructură durabilă și dezvoltarea regională; 2) susținerea productivității prin extindere corporativă, inovație și abilități și 3) extinderea procesului de intermediere financiară și dezvoltarea piețelor de capital.

Premierul României a apreciat activitatea BERD în România, atât în ceea ce privește programele și proiectele desfășurate, cât și în ceea ce privește perspectiva pentru următorii cinci ani. În acest sens, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că dorește o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică, în domenii precum infrastructura de transport, energie, sănătate, dar și în domeniul construcțiilor.

Concret, cele două părți au convenit o serie de domenii prioritare care să contribuie la dezvoltarea economiei românești, precum promovarea bunei guvernanțe și listarea pe bursă a unor întreprinderi de stat, proiecte în parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii de transport și municipale (inclusiv transport și mobilitate urbană, rețelele de distribuție de gaz și de electricitate, alimentare cu apă, eficiență energetică, clădiri verzi, spitale), dar și susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, asistență tehnică și co-finanțare, în vederea unei mai bune absorbții a fondurilor europene.   

Tot la Palatul Victoria, delegația BERD a avut o reuniune și cu ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, cu ministrul sănătății,  Victor Costache, precum și cu alți oficiali din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru a discuta o listă de proiecte prioritare pe fiecare domeniu.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe