Actualitate

Miercuri, 19 Februarie

Premierul Victor Ponta a luat act de demisiile miniştrilor Chiţoiu şi Gerea şi a înaintat Preşedintelui României propuneri pentru ocuparea interimară a celor două poziţii de miniştri

Primul-ministru a luat act de demisiile miniştrilor Chiţoiu şi Gerea şi a înaintat Preşedintelui României, după consultări în USL, propuneri pentru ocuparea interimară a celor două poziţii de miniştri

Primul-ministru al Guvernului, Victor Ponta, a discutat astăzi cu miniştrii demisionari Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi, în urma discuţiei, a luat act de demisiile celor doi. 
Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, primul-ministru a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL.
Ulterior, primul-ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL. 
Pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale a acestor ministere foarte importante, primul-ministru a formulat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare Preşedintelui României. 
Este vorba de preluarea, de către primul-ministru Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi, de către domnul Constantin Niţă, a conducerii interimare a Ministerului Economiei. 
Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncţionalităţi în actul de guvernare, evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi să genereze confuzii în mediul economic şi social. 

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe