Actualitate

Vineri, 16 Martie 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă: Toleranța, respectul pentru diversitate și armonia, piloni ai consolidării societăților incluzive

Galerie foto

Guvernul României a fost reprezentat la cea de-a VI-a ediție a Forumului Global de la Baku, organizat în perioada 13-18 martie 2018, de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.
Tema ediției de anul acesta este ,,Eliminarea diferențelor pentru crearea unei societăţi incluzive”.
În deschiderea lucrărilor Forumului, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis un mesaj din partea prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă.  ,,În acest an, atât România, cât și Azerbaidjan, sărbătoresc centenarele unor importante evenimente istorice. După 1918, România a luptat pentru a construi și dezvolta o societate axată pe valorile pluralismului și ale toleranței, la cele mai înalte standarde ale vremii. Acum un secol, Azerbaidjan a creat, de asemenea, noi repere în regiune în ceea ce privește democrația parlamentară şi dreptul de vot acordat femeilor. Astăzi, mai mult ca niciodată, este esențial să ne continuăm eforturile comune pentru a consolida societățile noastre incluzive. Este un efort pe care avem datoria să îl susținem zi de zi, fiindcă valori precum toleranța, respectul pentru diversitate și armonia nu pot fi cultivate decât printr-un angajament constant și prin perseverență”, se arată în mesajul prezentat în deschiderea Forumului de viceprim-ministrul Ana Birchall, din partea Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă.
Ana Birchall a susținut o alocuțiune în cadrul sesiunii de dezbateri cu titlul ,,Puterile emergente – cum influențează puterile în ascensiune afacerile globale?” ,,Aspirațiile globale ale Uniunii Europene sunt direct proporționale cu nivelul crescut de complexitate al provocărilor de pe scena internațională, fie că ne referim la amenințarea terorismului, schimbările climatice, criza migrației sau la provocările economice și financiare”, a susținut viceprim-ministrul Ana Birchall.
Viceprim-ministrul Ana Birchall a fost primită de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Oficialul român a transmis, din partea prim-ministrului României, dorinţa de aprofundare a parteneriatului strategic dintre România şi Azerbaidjan, în special pe dimensiunea economică, cu dezvoltarea unor proiecte de interes comun în sfera energiei şi a transporturilor. În acelaşi timp, pe agenda discuțiilor s-a aflat cooperarea între cele două state în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite - 2020-2021.
De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a avut întrevederi bilaterale cu Elmar Mammadyarov, ministrul afacerilor externe, Ramin Namig Guluzade, ministrul transportului, comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale, Shahin Abdulla Mustafayev, ministrul economiei, cât şi cu Mikheil Janelidze, ministrul afacerilor externe al Georgiei.
În cursul vizitei, Viceprim-ministrul Ana Birchall s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Baku, precum şi cu delegaţia Parlamentului României, aflată în vizită de lucru la Baku.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe