Actualitate

Luni, 04 Nov

Reuniunea informală a guvernului

Galerie foto

[Check against delivery]

Ludovic Orban: Domnule preşedinte, mulţumim că ne-aţi însoţit la această reuniune informală a guvernului. Vă invit să ne adresaţi câteva cuvinte şi, oricând consideraţi că există temeiuri serioase să participaţi la şedinţele de guvern, vă aşteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă învităm şi la următoarea şedinţă de guvern.
Klaus Iohannis: Mulţumesc, domnule prim-ministru. În primul rând, mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi aici, la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit, domnule prim-ministru, onoraţi membri ai guvernului, să vă doresc mult succes! Chiar dacă mandatul este, previzibil, unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens, vă doresc numai bine tuturor!
Ludovic Orban: Mulţumim, domnule preşedinte.

***

Ludovic Orban: Este o reuniune informală a guvernului, în care, practic, stabilim câţiva paşi importanţi pe care trebuie să-i parcurgem:
•    procedura de instalare a fiecărui ministru - vă vom comunica programul de instalare al fiecărui ministru;
•    participarea, fie a mea, ca premier, fie participarea preşedintelui României la instalarea unor miniştri din cabinet;
•    trebuie pregătită ordonanţa de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt - cel mai probabil în cursul zilei de mâine, în măsura în care vom fi gata;
•    vreau să faceţi un inventar de probleme stringente pe care le găsiţi în fiecare minister;
•    de asemenea, să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de guvern.
Domnule ministru al economiei şi domnule ministru al muncii, să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau adoptată o ordonaţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregătite şi adoptate.
Mulţumim reprezentanților mass-media! Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe