Actualitate

Vineri, 06 Nov 2020

Un an de guvernare în slujba românilor – Raport de activitate, 4 noiembrie 2019- 4 noiembrie 2020

Fișiere atașate

Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă: ”Guvernul PNL a realizat un raport al primului an de mandat structurat pe măsurile implementate de fiecare minister în parte. A fost un an extrem de dificil în care ne-am confruntat cu o criză sanitară și economică fără precedent, dar asta nu a împiedicat Executivul să ducă la îndeplinire toate obiectivele asumate în programul de guvernare.

Eliminarea prevederilor nocive de suprataxare a românilor și economiei private introduse de PSD (supra acciza la carburanți, suprataxarea contractelor de muncă part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din sectorul energetic sau din telecomunicații) au fost printre primele măsuri adoptate de Cabinetul Ludovic Orban.

În paralel, Executivul a schimbat radical paradigma economică a României, de la consumul păgubos și risipa instituite de PSD, la dezvoltarea prin investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat.

La scurtă vreme de la preluarea guvernării, Cabinetul Orban a fost nevoit să ia rapid măsuri și să acționeze pe două planuri: limitarea extinderii epidemiei de COVID-19 pe de-o parte, iar pe de altă parte sprijinirea cetățenilor și companiilor afectate de criza economică.  

Am demarat cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România și am pus bazele celui mai vast program național de investiții din ultimii 30 de ani, “Reclădim România”. Implementarea acestui program a generat efecte pozitive în numai câteva luni astfel că numărul salariaților a rămas relativ constant, iar operatorii economici înregistrează o tendință de revenire. Nivelul de investiții publice din primele 10 luni ale anului 2020 este cel mai ridicat din ultimii 10 ani.

Perioada grea nu s-a încheiat, însă o vom depăși prin solidaritate și prin aplicarea unor măsuri fără precedent pentru sprijinirea sistemului sanitar, a românilor și a companiilor”.

Raportul de activitate integral poate fi accesat la link-ul de mai jos:

 

Un an de guvernare în slujba românilor – Raport de activitate, 4 noiembrie 2019- 4 noiembrie 2020

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe