Actualitate

Joi, 30 Iulie 2020

Premierul Ludovic Orban a vizitat Parcul industrial Automecanica

Galerie foto

Declaraţiile premierului Ludovic Orban dupa vizitarea Parcului Industrial Automecanica, Mediaș

[Check agains delivery]


Ludovic Orban: Mulțumesc domnului primar pentru primirea foarte prietenoasă! Am ținut să fim prezenți astăzi aici, la Automecanica, pentru a vedea un proiect de succes, prin care un întreprinzător privat a reușit să realizeze - în prima parte cu forțe proprii, apoi cu sprijinul primăriei - un parc industrial, de fapt. Prin asociere cu companii importante, a reușit să localizeze capacități de producție, să realizeze transfer tehnologic, să producă utilaje și echipamente, să creeze locuri de muncă pentru Mediaș și pentru localitățile din jur. Este un exemplu de afacere care este utilă comunității și care are capacitatea de a genera activități economice, în care România să beneficieze de transfer tehnologic, să beneficieze de competitivitate și să ajungă în situația de a avea capacitatea de a produce echipamente, utilaje complexe. E o gamă foarte variată de produse care se realizează aici, de la cisterne până la utilaje de ridicat, până la trailere. Prin asocierile realizate, efectiv s-a construit o capacitate industrială extrem de benefică pentru comunitatea medieșeană. În ce ne privește, ca guvern, ne dorim un parteneriat cu mediul de afaceri, cu investitorii români, cu investitorii străini, astfel încât să dinamizăm economia și să reușim, cu adevărat, să ridicăm nivelul de viață al românilor. Întrebări? Mulțumim.
Reporter: O întrebare pentru domnul ministru Boloș, dacă se poate. Aţi fost acum o lună, aproximativ, la Mediaş, acolo s-a semnat un precontract. Voiam să vă întreb în ce stadiu mai e proiectul respectiv, că au fost tot felul de discuţii, că nu va continua sau sau semna şi contractul propriu-zis...
Marcel Boloș: Pe data de 15 iulie contractul a fost semnat. Chiar mai înainte am avut discuții cu domnul director general în ce stadiu se află lansarea licitației publice și mi-a spus că speră ca, în luna septembrie, să poată să lanseze licitația publică pentru respectivul contract. Este în implementare, de acum înainte, și depinde de operator și de implicarea autorităților locale pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit.
Reporter: Pentru domnul prim-ministru am o întrebare. Dacă ne puteţi lămuri ce se întâmplă cu evenimentele private care se desfăşoară pe terase? Vorbeaţi de restrângerea programului la terase, însă ce se întâmplă în cazul evenimentelor private?
Ludovic Orban: Vom analiza în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și vom decide asupra acestui subiect.
Reporter: Când veţi face acest lucru?
Ludovic Orban: Astăzi, cel târziu mâine. Așteptăm propunerea de hotărâre. E grupul de suport care pregătește hotărârea, o analizăm, mai consultăm alţi  specialiști, fie în seara asta, fi în cursul zilei de mâine, vom adopta o decizie. Mulțumim. Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe