Actualitate

Vineri, 20 Mai 2022

Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la S.C. Terapia S.A., în Cluj-Napoca

Galerie foto

 


Premierul Ciucă: Compania Terapia Cluj-Napoca dovedește că cercetarea are viitor în societatea românească

Primul-ministru Nicolae–Ionel Ciucă a vizitat astăzi societatea Terapia din Cluj-Napoca, cea mai mare companie de medicamente generice și produse fără rețetă (OTC) din România, cu o tradiție de peste 100 de ani.
Premierul Ciucă a discutat cu managementul companiei despre rezultatele obținute prin eforturile specialiștilor și lucrătorilor care-și desfășoară activitatea în această societate, concretizate în produse accesibile pentru piața internă și medicamente noi care au intrat pe piață.
”Îmi face mare plăcere să vizitez una din companiile de elită ale României, cunoscută și apreciată de toți românii. Este un bun exemplu că cercetarea de top își găsește loc și are viitor în societatea românească, că investițiile serioase și pe termen lung aduc beneficii oamenilor, comunității locale și societății în ansamblu”, a declarat șeful Executivului.
Conducerea Terapia a prezentat planurile de investiții, care vor continua în perioada următoare, deși provocările cu care se confruntă sunt acutizate de crizele apărute post-pandemie, de lipsa forței de muncă calificate, de creșterea prețurilor la materii prime și la utilități.
„Vreau să știți că aveți în guvern un partener. Pandemia COVID-19 a arătat cât este de important accesul tuturor cetățenilor la tratament. Avem tot interesul să asigurăm condițiile pentru a continua să vă dezvoltați, să garantați locuri de muncă specialiștilor, să continuați cercetările și să produceți medicamente de calitate și accesibile pentru români”, a mai spus premierul Ciucă.

Informații suplimentare:
Societatea Terapia a fost înființată în 1921, iar în 1999 a fost prima companie farmaceutică care a primit Bună Practică de Laborator (BPL) eliberată de Agenția Națională a Medicamentului.  
Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică din cadrul Terapia a fost înființat în anul 2002, fiind primul Centru de Studii Clinice de Bioechivalență deținut de un producător de medicamente din România. Încă de la începuturile sale, principalul rol al departamentului a fost acela de a servi drept centru dedicat desfășurării studiilor de bioechivalență şi biodisponibilitate, conform standardelor internaționale de reglementare în domeniu.
În anul 2012, Centrul de Studii Clinice de Bioechivalență și-a schimbat denumirea, devenind Centrul de Farmacologie Clinică și Farmacocinetică Terapia. Departamentul este structurat în două compartimente distincte: Unitatea Clinică şi Laboratorul Bioanalitic și are în prezent peste 850 de angajați.
Departamentul de Farmacologie Clinică şi Farmacocinetică Terapia desfășoară studii pentru medicamentele generice dezvoltate în India şi destinate diferitelor piețe farmaceutice din Uniunea Europeană, Brazilia, Australia şi Statele Unite ale Americii.

  Răspundem cetăţenilor

qa

Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal. Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile...

Mai multe-->
Barbu CatargiuApostol ArsacheNicolae KretzulescuMihail Kogalniceanu

Prim-miniștri în istorie

Galeria foștilor prim-miniștri ai României de-a lungul istoriei

 • Galerie foto

  Galerie foto

  Fotografii de la evenimentele şi activităţile publice la care participă prim-ministrul și cele de la Palatul Victoria

  Află mai multe
 • Comunicate de presă

  Comunicate de presă

  Cele mai recente comunicate de presă referitoare la activitățile desfășurate de prim-ministru şi de cabinetul Guvernului.

  Află mai multe
 • Guvernare

  Guvernare

  Situația politică dificilă cu care România se confruntă astăzi impune promovarea unui program de guvernare cu obiective pe termen scurt care să pregătească reformele necesare pentru modernizarea României în spirit european.

  Află mai multe
 • Posturi vacante

  Posturi vacante

  Lista posturilor vacante de funcționar public din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

  Află mai multe
 • Cabinetul de miniștri

  Cabinetul de miniștri

  Prim-ministrul conduce Guvernul și coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuțiilor legale.

  Află mai multe